Πάτρα: «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας» έρχονται σήμερα στο Πολύεδρο | dete

Πάτρα: «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας» έρχονται σήμερα στο Πολύεδρο

Το Πολύεδρο και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου «Ο Ορφέας και ο Ανδρέας» σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ (Πολύεδρο γράμματα τέχνες - Κανακάρη 147 ). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Γιώτα Ξυλιά, Ελένη Ροδοπούλου και Ηλέκτρα Τσούνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα ιδιαίτερο άτομο αγωνίζεται να δει τα πράγματα με την κοινή οπτική, να μιλήσει την ίδια γλώσσα με τους πολλούς και να συμπορευτεί μαζί τους. Εμπόδιό του η ανεξέλεγκτη φαντασία του. Από αυτήν βασανίζεται. Γιατί τον αναγκάζει να ερμηνεύει διαφορετικά τα συμβάντα και τις καταστάσεις της ζωής του. Όπως την ανατίναξη ενός γεφυριού, τη μόλυνση από τη λογοτεχνία, την πυρπόληση του αγαπημένου δέντρου του, την αναβίωση του έρωτα. Τέτοια συμβάντα διηγείται και εκθέτει, σε μιαν εναγώνια προσπάθεια να τα κατανοήσει, να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και να καθυποτάξει τους φόβους του. Τότε μόνο θα μπορέσει να ενταχθεί και να ζήσει όπως οι άλλοι.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Ανδρέας Μήτσου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Ελληνική Φιλολογία. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση και διετέλεσε σύμβουλος φιλολόγων στην Αθήνα. Έχει εκδώσει εννέα συλλογές διηγημάτων, πέντε μυθιστορήματα και δύο νουβέλες. Το μυθιστόρημά του Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1996 και η συλλογή διηγημάτων Σφήκες με το βραβείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών (Ουράνη) το 2002. Η νουβέλα Ο κύριος Επισκοπάκηςαπέσπασε το 2007 το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ-ΕΡΤ). Το 2016 απονεμήθηκε στον Ανδρέα Μήτσου το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή του Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.