Πάτρα: “Ουρές” για λίγο λάδι – Λιποθύμησε γυναίκα στην διανομή του ΤΕΒΑ | dete

Πάτρα: "Ουρές" για λίγο λάδι - Λιποθύμησε γυναίκα στην διανομή του ΤΕΒΑ

Μέχρι και λιποθυμίες είχαμε στο λαϊκό στέκι καφενείο του δήμου στις Εργατικές Κατοικίες στην Ταραμπούρα της Πάτρας, κατά την διάρκεια της διανομής τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. 

Δεκάδες δικαιούχοι στριμώχτηκαν στην "ουρά" έξω από το στέκι του δήμου (που αξίζει να σημειωθεί δεν έχει ανοίξει ακόμα κανονικά) για να πάρουν λίγα τρόφιμα και συγκεκριμένα: Λάδι, πορτοκάλια και φέτα. Η αναμονή ήταν μεγάλη, οι δικαιούχοι δεκάδες και σε μία φάση προκλήθηκε πανικός όταν μία γυναίκα έπεσε αναίσθητη στο έδαφος.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί την συνεφέραν, ωστόσο η ταλαπωρία συνεχίστηκε για τους υπόλοπους δικαιούχους, με το σκηνικό της φτώχειας, των επιδομάτων και των καταστάσεων που έχουν οδηγήσει οι πολιτικές λιτότητας χιλιάδες οικογένειες, να συνεχίζεται. 

Στον δήμο της Πάτρας στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ συμμετέχουν πάνω από 5.000 οικογένειες.  Οι εταίροι του προγράμματος σε ότι αφορά την περιοχή μας είναι ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, μαζί φυσικά με τους περιφερειακούς δήμους του νομού. 

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, συμμετέχουν στην Αχαΐα, γύρω στους 18.000 δικαιούχους. Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τη φτώχεια, την ανεργία και τις συνθήκες διαβίωσης, κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες οικογένειες στην Αχαΐα.

Ο δήμος της Πάτρας μοιράζει από το πρωί της Πέμπτης τα τρόφιμα στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Μιλήτου και Παπανδρέου) και θα συνεχίσει και την Παρασευή . Οι δικαιούχοι χρειάζεται να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τους.