Πάτρα: Οι Μεσογειακοί ήταν απολύτως «καθαροί»- Κανένας αθλητής δεν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας | dete

Πάτρα: Οι Μεσογειακοί ήταν απολύτως «καθαροί»- Κανένας αθλητής δεν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας

Οι Μεσογειακοί Beach Games «Πάτρα 2019», που έγιναν στις 25-31 Αυγούστου στην ελληνική πόλη, ήταν απολύτως «καθαροί». Κανένας αθλητής δεν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων όλων των δειγμάτων.

Συνολικά έγιναν 76 έλεγχοι ούρων και 7 έλεγχοι EPO σε αθλητές 12 αθλημάτων από 14 χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν μέρος Μεσογειακούς Beach Games.

Τα 83 δείγματα ήταν στο σύνολο τους αρνητικά, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, καθώς αποδεικνύει ότι και οι 26 Μεσογειακές Ολυμπιακές Επιτροπές -μέλη της είναι απόλυτα προσηλωμένες στο πνεύμα του "ευ αγωνίζεσθαι" και μετέχουν ενεργά και με συνέπεια στην κοινή μάχη κατά της χρήσης των απαγορευμένων ουσιών.

Οι «καθαροί» Αγώνες της Πάτρας οπλίζουν με επιπλέον αποφασιστικότητα τη ΔΕΜΑ, η οποία είναι απόλυτα πιστή και εμμένει στις αρχές της για μηδενική ανοχή στο φαινόμενο της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ώστε να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη WADA και τις Ολυμπιακές Επιτροπές – μέλη της, για την πλήρη εφαρμογή, αλλά και διαρκή βελτίωση των πρακτικών κατά του ντόπινγκ, στο πλαίσιο του Φιλάθλου Πνεύματος και  των Ιδεωδών και Αξιών του Ολυμπισμού.