Πάτρα: Μόνο υπογειοποίηση ζητούν οι σύλλογοι για τον προαστιακό – Τι ζητάει η επιτροπή από τον Χρ. Σπίρτζη; | dete

Πάτρα: Μόνο υπογειοποίηση ζητούν οι σύλλογοι για τον προαστιακό - Τι ζητάει η επιτροπή από τον Χρ. Σπίρτζη;

Υπογειοποίηση και τίποτα άλλο, θα ζητήσει η συντονιστική επιτροπή συλλόγων και κατοίκων για τη διέλευση του σύγχρονου τρένου στη βόρεια πλευρά της Πάτρας από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, το ερχόμενο Σάββατο. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν τα μέλη της επιτροπής στην κοινή συνεδρίασή τους την προηγούμενη Κυριακή.
Πέντε από τα μέλη του άτυπου οργάνου που έχουν συγκροτήσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι του αρκτικού διαμερίσματος θα συναντηθούν με τον Χρ. Σπίρτζη το Σάββατο, στις 12.30 μμ, στο γραφείο του Δημάρχου Πατρέων. Το σχετικό αίτημα μεταφέρθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στον Κώστα Πελετίδη, σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία. Μάλιστα, το υπουργείο ζήτησε από τον Δήμο ο αριθμός των εκπροσώπων των κατοίκων να μείνει αυστηρά στον προαναφερόμενο αριθμό, ώστε να μην δημιουργηθεί αλαλούμ.
Είχε προηγηθεί η προώθηση επιστολής της επιτροπής (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στο γραφείο του Χρ. Σπίρτζη και επιπλέον τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνεργάτες του υπουργού, στη διάρκεια της οποίας του γνωστοποίησαν τις αποφάσεις τους. Ζητήθηκε να γίνει συνάντηση της επιτροπής με τον υπουργό στον Καστελλόκαμπο, αλλά τελικά συναποφασίστηκε να συναντηθούν στο Δημαρχείο της Πάτρας.
Τι ζητάει η επιτροπή από τον Χρ. Σπίρτζη; «Να μας παρουσιάσει αντίγραφο της νέας μελέτης περί υπογειοποίησης που εκπονήθηκε και είναι προς τελική έγκριση, αλλά και να μας ενημερώσει για τις αποφάσεις του» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Κανελλόπουλος. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν συζητούν κανένα άλλο τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου στο τμήμα από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου παρά μόνο με υπογειοποίηση.
Πελοπόννησος