Πάτρα: Μπαράζ ελέγχων στην χριστουγεννιάτικη αγορά… | dete

Πάτρα: Μπαράζ ελέγχων στην χριστουγεννιάτικη αγορά…

Μπαράζ ελέγχων έρχεται στην εορταστική αγορά της Πάτρας μέσα στις επόμενες ημέρες από μικτά κλιμάκια ελεγκτών. Οι έλεγχοι θα γίνουν για να αντιμετωπιστεί η  φοροδιαφυγή, αλλά και την ανασφάλιστη εργασία, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηροί, με τους ελεγκτές να ξεσκονίζουν τα βιβλία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, έτοιμοι να επιβάλλουν το ανάλογο πρόστιμο, σε περίπτωση που βρουν την οποιαδήποτε παράβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι θα εστιαστούν κυρίως στον εμπορικό τομέα, αλλά και στον κλάδο της εστίασης που αυτές τις ημέρες, αναμένεται να έχουν περισσότερο κόσμο από τους προηγούμενους μήνες, με τους κρατικούς μηχανισμούς να έχουν εντολές να μην χαριστούν σε κανέναν και να είναι αρκετά τυπικοί στις αναφορές τους.

Η εξόρμηση των "λαγωνικών" θεωρείται αναμενόμενη από τους εμπόρους και από τους επαγγελματίες εστίασης που έχουν πάρει τα μέτρα τους και πρόκειται να είναι αρκετά τυπική σε όλα, προκειμένου να μην δώσουν δικαιώματα για πρόστιμα, εξαιτίας παραβάσεων.

Η μέθοδος, πάντως, που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι ελεγκτές δεν θα διαφέρει σε πολλά από τις προηγούμενες φορές, κάνοντας πότε τους πελάτες, στήνοντας καρτέρι έξω από τα μαγαζιά και προχωρώντας σε αιφνιδιαστικές εξορμήσεις, θέλοντας έτσι να πιάσουν τους επαγγελματίες στον "ύπνο".