Πάτρα: Μεταφέρονται με ειδική επιχείρηση στο Γενικό Χημείο οι φάκελοι | dete

Πάτρα: Μεταφέρονται με ειδική επιχείρηση στο Γενικό Χημείο οι φάκελοι

Με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά και με αυστηρό πρωτόκολλο  ασφαλείας μεταφέρονται στην Αθήνα και στην έδρα του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι ύποπτοι φάκελοι που εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο ΑΤΕΙ και στο ΑΕΙ της Πάτρας.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Γενικό Χημείο περί τους 30 ύποπτους φακέλους, οι οποίοι αναλύονται.  Oι τρεις ύποπτοι φάκελοι δεν έχουν φτάσει ακόμη στην έδρα του Χημείου, και η χημική τους ανάλυση θα πάρει μέρες, καθώς η κάθε εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες διαρκεί περί τις 4 ώρες.

Πάντως, από τους φακέλους που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες. Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα.»

Όπως είχε ανακοινωθεί χθες από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σε ανάλογα περιστατικά φακέλων που εντοπίστηκαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας: «Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης».