Πάτρα: Κλείνει η “Φωλιά του Παιδιού¨, η μάνα αποσύρεται | dete

Πάτρα: Κλείνει η "Φωλιά του Παιδιού¨, η μάνα αποσύρεται

Η  στιγμή που η «Φωλιά του παιδιού» θα ολοκλήρωνε την αποστολή της μάλλον έφτασε. Πρόσφερε καταφύγιο σε περισσότερα από 200 παιδιά τα οποία μεγάλωσαν στη ζεστή αγκαλιά και με το απλόχερο χάδι της υπερπολύτεκνης μάνας, της δασκάλας Παναγιώτας Λάζαρη.
Η μάνα της φωλιάς έχει φτάσει πλέον τα 90 έτη. Εχει μεγαλώσει όλα της τα παιδιά, τα έχει αποκαταστήσει και τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθεί. Η ανάγκη δε συντήρησης της φωλιάς, καθώς οι φθορές που φέρει την καθιστούν πλέον ακατάλληλη, την αναγκάζει να επιστρέψει, μετά από δεκαετίες, στην πατρική της κατοικία στο Ρίο.
Η δασκάλα Παναγιώτα Λάζαρη όταν αποφάσισε να αναλάβει εθελοντικά τη «Φωλιά του Παιδιού», όπου κατέληγαν παιδιά από το Δημοτικό Βρεφοκομείο που δεν τα έπαιρνε κανείς για υιοθεσία, διέθεσε όλο της το είναι.
Κατάφερε με την αγάπη της και την αυτοθυσία της να μετατρέψει το κρύο κτίριο της οδού Μαιζώνος, στην πιο ζεστή στέγη. Να τη γεμίσει με γέλια, χαρούμενα ξεφωνητά, παιχνίδια και τραγούδια. Σήμερα διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής της είναι από τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο γιατί έχει κρατήσει στην αγκαλιά της και μεγαλώσει περισσότερα από 200 παιδιά.
Οπως τα ίδια τα παιδιά μας έχουν αναφέρει ποτέ δεν αισθάνθηκαν ότι είναι ορφανά. Ποτέ δεν αισθάνθηκαν ότι δεν ανήκαν σε οικογένεια. Ποτέ δεν αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένα. Ποτέ δεν στερήθηκαν κάτι γιατί ο «φύλακας άγγελός τους» φρόντιζε πάντα να τους καλύπτει τις ανάγκες τους πριν προλάβουν να τις εκφράσουν.
Αυτή τη στιγμή στη «Φωλιά του Παιδιού» εκτός από την Παναγιώτα Λάζαρη μένουν
άλλα 4 άτομα τα οποία αν και έχουν δρομολογήσει τη ζωή τους παραμένουν στο κτίριο για να φροντίζουν τη μάνα τους. Στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει γνωστή η μελλοντική χρήση του κτιρίου αυτού από τη δημοτική αρχή στην οποία ανήκει