Πάτρα: Κηδεύεται 1,5 μήνα μετά τον θανατό του στη Γκάνα ο Σπύρος Στρατογιάννης | dete

Πάτρα: Κηδεύεται 1,5 μήνα μετά τον θανατό του στη Γκάνα ο Σπύρος Στρατογιάννης

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Προαστίου Πατρών θα κηδευτεί ο 50χρονος Πατρινός Σπυρίδων Αλεξ. Στρατογιάννης, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς τη στιγμή που γευμάτιζε στην μακρινή Γκάνα της Αφρικής, όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.

Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Στρατογιάννη είχε μαθευτεί στις 10 Δεκεμβρίου 2018 και είχε προξενήσει θλίψη και συγκίνηση στην Πάτρα. Μεσολάβησε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για να καταστεί δυνατόν να μεταφερθεί η σορός του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα καθώς η Γκάνα θεωρείται τρίτη χώρα, μη δηλαδή ευρωπαική και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήσαν πολλές και πήραν χρόνο.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 λοιπόν θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον Σπύρο Στρατογιάννη, ο οποίος  είχε μεταναστεύσει για δουλειά, στην Γκάνα στη Δυτική Αφρική, μία χώρα 29 εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με την Ακτή Ελεφαντοστού, την Μπουρκίνα Φάσο και το Τόγκο.

Ο εκλιπών όσο εργαζόταν στην Πάτρα, διατηρούσε φωτογραφείο στην πλατεία Βουδ και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Για την Γκάνα είχε φύγει για να εργαστεί τους τελευταίους έξι μήνες και το αντικείμενο εργασίας του ήταν υπεύθυνος εργοδηγός σε εργοτάξιο. Είχε μία κόρη την Αικατερίνη ενώ εν ζωή είναι η μητέρα του Αικατερίνη (χήρα) Αλ. Στρατογιάννη. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Προαστίου.