Πάτρα: Κατασκευή Κηποθεάτρων στο πρόγραμμα Αλ. Χρυσανθακόπουλου | dete

Πάτρα: Κατασκευή Κηποθεάτρων στο πρόγραμμα Αλ. Χρυσανθακόπουλου

Η Πάτρα θα αποκτήσει έτσι μεγάλο πλεονέκτημα υποδομών για συναυλίες, θέατρα, μουσικοχορευτικές και άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, επειδή το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας κινδυνεύει να μην έχει διαθέσιμους χώρους για τις εκδηλώσεις του, προτείνω και δεσμεύομαι για την κατασκευή δύο Κηποθεάτρων στην Πάτρα.

Η πρόταση αυτή δίνει λύση, αφενός στο πρόβλημα της περιορισμένης αριθμητικά παραχώρησης από την αρχαιολογική υπηρεσία προς χρήση του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας και αφετέρου καλύπτει τις ανάγκες ενός αληθινά Διεθνούς Φεστιβάλ με ξένους επισκέπτες. Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με ξένους θεατές και με το πληθυσμιακό μέγεθος της πόλης, δίχως διαθέσιμα δύο Κηποθέατρα, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Η πρόταση μου για κατασκευή Κηποθεάτρου στην πλάζ 3000 καθήμενων θεατών και αντίστοιχου στην περιοχή της Παραλίας, όπως παρουσιάστηκε τις 16/10/2017 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ περιλαμβάνεται στο τυπωμένο Πρόγραμμα μας. Επίσης καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για εκδηλώσεις από όλους τους τοπικούς φορείς πολιτισμού.

Η διασπορά σε δύο γεωγραφικά σημεία των Κηποθεάτρων επιτρέπει παράλληλες εκδηλώσεις και ανεβάζει την επισκεψιμότητα στην Πάτρα σε υψηλά επίπεδα. Το κόστος κατασκευής και συντήρησης είναι χαμηλό και η απόσβεση των εξόδων πλήρως ανταποδοτική, από τα εισιτήρια και τις ενοικιάσεις. Βεβαίως και θα διατίθεται δωρεάν στους πολιτιστικούς φορείς της Πόλης. Μπορούμε φυσικά να ενταχθούμε και σε τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Όλες οι σοβαρές πόλεις στην Ελλάδα έχουν κηποθέατρα, σκεφθείτε ότι η Αλεξανδρούπολη έχει ήδη δύο, ένα 1480 καθημένων και ένα 450! Το Κηποθέατρο Παπάγου-Χολαργού είναι κερδοφόρο οικονομικά και σφύζει από θεατές που καταφθάνουν απο όλη την Αττική.

Το ίδιο και το Κηποθέατρο Αλκαζάρ στην Λάρισα, της Νίκαιας στον Πειραιά, του Ηρακλείου, της Πόλης της Λευκάδας, της Πρέβεζας κλπ. Μια Διεθνής Σύγχρονη Πόλη οφείλει να εντάξει στο τεχνικό της Πρόγραμμα την άμεση υλοποίηση αυτού του ρεαλιστικού στόχου με τα άμεσα ανταποδοτικά οφέλη.