Πάτρα: Και απόψε η «Ουρανία» με τη Δανάη Μπάρκα στο Λιθογραφείο | dete

Πάτρα: Και απόψε η «Ουρανία» με τη Δανάη Μπάρκα στο Λιθογραφείο

Μετά από ένα επιτυχημένο sold out διήμερο παραστάσεων στην Πάτρα, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείο στην Μαιζώνος 172β, η «Ουρανία» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου  επιστρέφει ,στον ίδιο χώρο, και σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 21.15 μ.μ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Σουλεϊμάν και ερμηνεύει η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα.

Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…

Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά.

Η Ουρανία είναι ένας αμφίθυμος μονόλογος πάνω στο όνειρο και τη ματαίωση του, πάνω στον απόλυτο έρωτα και την ολοκληρωτική μοναξιά. Μα πάνω απ’ όλα είναι η πορεία ενός νέου ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με τρυφερότητα και χιούμορ καταγράφει την ψυχοσύνθεση μιας νέας γυναίκας εγκλωβισμένης σε ένα παιδικό δωμάτιο και ο Γιώργος Σουλειμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφες πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας.

Η ανερχόμενη Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που θα μείνει στο μυαλό και την καρδιά σας για πολύ καιρό.

Το τραγούδι “μέχρι Θανάτου” έγραψε ειδικά για την παράσταση ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στις 21.15, στο Θέατρο Λιθογραφείο, Μαιζώνος 172.

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο.

Πληροφορίες κρατήσεις: 2610328394, 6939835990.

προπώληση εισιτηρίων : https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-104/ourania/

Art Direction: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς