Πάτρα: Κάνουν μπάνιο σε μολυσμένα νερά παρά την απαγορευτική σήμανση – ΦΩΤΟ | dete

Πάτρα: Κάνουν μπάνιο σε μολυσμένα νερά παρά την απαγορευτική σήμανση - ΦΩΤΟ

Τι κι αν υπάρχει ειδική σήμανση στην οποία ξεκάθαρα επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το μπάνιο; Αρκετοί συμπολίτες αψηφούν τις προειδοποιήσεις, κάνουν του κεφαλιού τους και κολυμπούν κανονικότατα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού.

Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα παίρνουν μαζί τους, ακόμα και μικρά παιδιά αναλαμβάνοντας το ρίσκο και για τα δική τους υγεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση η περιοχή της Εύας στην Παραλία Πατρών όπου, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν ότι απαγορεύεται το κολύμπι, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που την επιλέγουν για τις βουτιές τους.

Κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν ενημερώσει ότι όλη η περιοχή από την θέση «LIDO» στο Τσαούση μέχρι και μέχρι την Αγυιά είναι ακατάλληλη για κολύμβηση και οι πολίτες θα πρέπει να την αποφεύγουν.

Βέβαια η Εύα δεν είναι η μόνη περιοχή όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο Τσαούση αρκετοί Ρομά κάνουν μπάνιο σχεδόν καθημερινά ενώ ακόμα και στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, δίπλα από το λιμάνι κολυμπούν άνθρωποι, κυρίως μετανάστες. Βεβαίως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις μολυσμένες θάλασσες οι λοιμώξεις καραδοκούν και απειλούν κυρίως τις γυναίκες.

Όσοι ρισκάρουν μπορεί να ταλαιπωρηθούν σε πρώτη φάση από κολπίτιδες, κυστίτιδες και δερματίτιδες και να χρειαστεί να πάρουν αντιβίωση για να συνέλθουν.