Πάτρα: Η τέχνη έσπασε τα σίδερα της φυλακής | dete

Πάτρα: Η τέχνη έσπασε τα σίδερα της φυλακής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο κέντρο κράτησης του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.
Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σωφρονιστικού καταστήματος και που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Dr Νικόλαος Καθρέπτας.
Συμπεριελάμβανε έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και χαρακτικής καθώς και ομιλία της φιλολόγου και μέλους του Συλλόγου Νικολέττας Κατσιδήμα Λάγιου που αφορούσε το ατομικό βίωμα στην ποίηση.
Μετά το πέρας της ομιλίας και με αφορμή αυτήν, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους τροφίμους του σωφρονιστικού καταστήματος.
Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος με έργα τους ήταν: Νικόλαος Καθρέπτας, Γιάννης Λιβαθινός, Νάσος Τσομπανίδης, Αντώνης Νταλάπας, Νικολέττα Κατσιδήμα Λάγιου, Χάρης Αναγνωστόπουλος, Αβροκόμη Ξενογιάννη, Κατερίνα Γκατζούνα, Ολγα Νικολέρη, Κώστας Στρατούλιας, Τηλέμαχος Βάσσος, Γεωργία Βόμβα, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Πρέσσας, Σπυριδούλα Ζαβιτσανου, Δήμητρα Σπηλιοπούλου, Ευαγγελία Τριμπρή, Σωκράτης Ευγενίδης, Θωμάς Ζέρβας, Σοφία Λιβαδά, Παναγιώτης Ερμείδης.