Πάτρα: Η «καλή συμπεριφορά» της, την γλύτωσε από τη φυλακή | dete

Πάτρα: Η «καλή συμπεριφορά» της, την γλύτωσε από τη φυλακή

Στο παρά πέντε γλύτωσε χθες τη φυλακή μια γυναίκα από την Πάτρα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄εξακολούθηση και απάτες με κάρτες.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη όπως και πρωτοδίκως, καταδικάζοντάς την σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, όμως την άφησε ελεύθερη, γιατί δέχθηκε τις αιτιάσεις των συνηγόρων της, Βασίλη Μπαλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου και μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη, με δόσεις για τρία χρόνια.
Η γυναίκα, που είναι μητέρα τριών παιδιών, είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄εξακολούθηση, που είχαν τελεστεί το 2013, καθώς και για απάτες με κλεμμένες κάρτες. Συγκεκριμένα, έμπαινε σε καταστήματα και υπηρεσίες και αφαιρούσε τσάντες με χρήματα και άλλα αντικείμενα, μεταξύ αυτών και πιστωτικές κάρτες.
Δεν ικανοποιείτο, όμως, μόνο με τα χρήματα που έβρισκε στις τσάντες. Σε μια περίπτωση επισκέφθηκε κατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας την κλεμμένη πιστωτική κάρτα και την ταυτότητα που είχε αποσπάσει από το θύμα της, κατάφερε να πάρει ποσό 400 ευρώ από καταθετικό λογαριασμό, με αποτέλεσμα ο ταμίας να αναγκαστεί στη συνέχεια να αποζημιώσει την καταθέτρια.
Σε μια άλλη περίπτωση, παρ΄όλιγο να πάρει καταθέσεις ύψους 19.000 ευρώ από άλλο τραπεζικό λογαριασμό, όμως, όταν ο ταμίας ζήτησε τη συγκατάθεση και του συνδικαιούχου, η κατηγορούμενη εγκατέλειψε την κάρτα και την ταυτότητα στην τράπεζα και έφυγε, για να συλληφθεί αργότερα από την αστυνομία.
Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι έφυγε, γιατί μόλις άκουσε το υπόλοιπο του λογαριασμού δεν ήθελε να καταστρέψει οικονομικά την παθούσα! Ομως δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο, που την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών για κλοπές και τετελεσμένες απάτες και μάλιστα, χωρίς το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε τις πράξεις της και ζήτησε συγγνώμη από τους παθόντες.
Η εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση, τόνισε ότι δεν διέκρινε ίχνη μεταμέλειας, ενώ επεσήμανε ότι η κατηγορούμενη προέβη στην τέλεση δύο σοβαρών εγκλημάτων.
Σαν τραγική φιγούρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο υπερήλικας πατέρας της κατηγορουμένης ήταν ο μόνος που έσπευσε να την υπερασπιστεί. Ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη από τους παθόντες και από το δικαστήριο, προσπαθώντας συντετριμμένος να δικαιολογήσει την κόρη του.
Ο δικηγόρος Βασίλης Μπαλής τόνισε ότι η κατηγορούμενη αναγνώρισε τις πράξεις της, ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψη του και άλλες παραμέτρους, όπως την οικογενειακή της κατάσταση, καθώς η γυναίκα έχει προβλήματα υγείας, είναι διαζευγμένη και είναι μητέρα τριών παιδιών. Οπως είπε, έχει αισθανθεί την μαχαιριά μέσα της και έχει μετανοήσει για τις πράξεις της.
Το δικαστήριο, αν και δεν διέκρινε σημάδια ειλικρινούς μεταμέλειας, παρ΄όλα αυτά δέχθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετατρέποντας την ποινή, με την πρόεδρο να προειδοποιεί την κατηγορούμενη να αλλάξει δρόμο, γιατί με αυτή την πορεία δεν θα πάει πολύ μακριά.