Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων και στην πορεία | dete

Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων και στην πορεία

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί, στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις διατάξεις για τα εργασιακά, που περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης:

«Είμαστε εδώ, δίπλα στους εργαζόμενους και αγωνιζόμαστε μαζί τους για το δίκιο τους. Ο λαός μας όταν ακούει λόγια και υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις, καταλαβαίνει όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι κάποιοι πρέπει να δώσουνε. Και αυτοί που θα δώσουνε πάλι, είναι οι εργαζόμενοι.

Η νέα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, όταν λέει ανάπτυξη εννοεί τους λίγους που έχουν ήδη χρήμα και γι αυτό αποφάσισε να σταματήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Επιτίθενται στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και με το δίκιο τους κι εμείς, ως Δημοτική Αρχή, είμαστε δίπλα τους, όπως είμαστε όλα τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους. Οι πόλεις χτίζονται από αυτούς που εργάζονται και όχι από αυτούς που κάνουν μπίζνες στην πλάτη τους».