Πάτρα: Εφτά χρόνια χωρίς τον Αμπέτ Χασμάν | dete

Πάτρα: Εφτά χρόνια χωρίς τον Αμπέτ Χασμάν

Αγάπησε την Πάτρα και τον αγάπησε κι εκείνη. Ο λόγος για τον Άμπετ Χασμάν, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν στις 14 Μαΐου, εφτά χρόνια. Ο θάνατός του σκόρπισε τότε, θλίψη στην πόλη.

Ο Άμπετ Χασμάν υπήρξε ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Πάτρας την οποία διάλεξε για πατρίδα του.Ο ίδιος έγραφε στο FACEBOOK: "Δεν γεννήθηκα εδώ. Εγώ διάλεξα την Πάτρα για πατρίδα μου. Γι' αυτό την αγαπώ τόσο!"

Ο Χασμάν ήταν ένα εξαίρετος γιατρός αλλά και ένας αισιόδοξος και δοτικός άνθρωπος. Όσοι τον γνώριζαν λένε ότι ήταν η χαρά της ζωής και η επιτομή της ανιδιοτελούς προσφοράς. Ήταν λάτρης της ελληνικής ιστορίας και του Αλέξανδρου για αυτό και επέλεξε να πάρει το όνομά του αλλά και να το δώσει στον μικρό του γιο.

Ο Άμπετ Αλεξανδρος Χασμάν γεννήθηκε στο Σαλτ της Ιορδανίας  και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 15 παιδιά.  Ήρθε στην Ελλάδα για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδαζε και εργαζόταν για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τις σπουδές του.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Νότιγχαμ, στην Αγγλία και από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα ως γυναικολόγος - μαιευτήρας. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά στις δημοτικές εκλογές του 2002 οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.  Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2002-2008). Επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010.