Πάτρα: Επίσκεψη του Ιάσονα Φωτήλα στην τοπική μονάδα Υγείας του Αγίου Αλεξίου | dete

Πάτρα: Επίσκεψη του Ιάσονα Φωτήλα στην τοπική μονάδα Υγείας του Αγίου Αλεξίου

Την τοπική μονάδα Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Αλεξίου επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, όπου συνομίλησε με το διοικητικό, ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό, αλλά και με πλήθος πολιτών.

Γνώστης των προβλημάτων της συγκεκριμένης μονάδας, αλλά και συνολικά της υγειονομική περίθαλψης ως αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Φωτήλας μίλησε για την ολική «αναγέννηση» της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, αλλά και στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για να ενισχυθούν οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας σε υποδομές και προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωτήλας ανέφερε: «Η μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτοί μιλάνε για κρατική υγεία και εμείς για δημόσια. Αυτοί υποστηρίζουν ένα κλειστό μοντέλο χαμηλών κρατικών παροχών, που θέλει τους πολίτες στις ουρές και σε πολύχρονες αναμονές, ενώ εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο δημόσιας υγείας όπου ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται γρήγορα, να επιλέγει τη δομή και τον γιατρό που θέλει ή ακόμα και να επισκέπτεται τον ιδιώτη γιατρό ή το ιδιωτικό εξεταστικό κέντρο εφόσον αυτό δεν τον επιβαρύνει οικονομικά.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του συστήματος υγείας, όπως η καθιέρωση ηλεκτρονικού βιβλιαρίου, η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, η εφαρμογή ηλεκτρονικών ραντεβού, αλλά και η ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών, θα απελευθερώσουν χρόνο και χώρο για όλους, συμβάλλοντας στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και στην αποφόρτιση των στελεχών της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίσης, θα εξοικονομήσουν τους πόρους που χρειαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε τις τοπικές μονάδες και τα κέντρα υγείας».

Ακόμα, ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στο νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και για την ενημέρωση πολιτών μέσω SMS ή mail, για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

«Η λογική είναι απλή και αποτελεσματική. Όσο λιγότερους νοσούντες πολίτες έχουμε, τόσο λιγότερα έξοδα θα έχει το κράτος, αλλά και τόσο πιο υγιή θα είναι συνολικά η κοινωνία μας. Γι’ αυτό και δίνουμε τεράστια σημασία στην πρόληψη. Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν έλεγε ο Ιπποκράτης και… μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε από τους κρατιστές» πρόσθεσε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Εξάλλου, συνάντηση με πολίτες στο Διακοπτό είχε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Φωτήλας, όπου κουβέντιασε μαζί τους τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα στο νομό. Εκεί, ο κ. Φωτήλας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάδειξης και αξιοποίησης των παράκτιων περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου, ο οποίος αποτελεί ένα μοναδικό στον κόσμο θαλάσσιο οικοσύστημα, καθώς επίσης στις δυνατότητες 12μηνης τουριστικής ανάπτυξης που προσδίδει ο άξονας Διακοπτό – Καλάβρυτα. «Η ευθύνη, ημών των πολιτικών, αμέσως μετά τις εκλογές, πρέπει να είναι αυτός που έλεγε το παλιότερο σύνθημα: Σκεπτόμαστε εθνικά, δρούμε τοπικά» τόνισε μεταξύ άλλων.