Πάτρα: Ενοικιαστή για την παλιά Νομαρχία ψάχνει το Δημόσιο- Διαγωνισμός στις 18 Ιουνίου | dete

Πάτρα: Ενοικιαστή για την παλιά Νομαρχία ψάχνει το Δημόσιο- Διαγωνισμός στις 18 Ιουνίου

Την έναρξη ηλεκτρονικών διαγωνισμών για ακίνητα διαφόρων κατηγοριών μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μέσω των διαγωνισμών η Εταιρεία αναζητά και μισθωτή για το ακίνητο στην συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Πατρέως στην Πάτρα, δηλαδή στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας.

Το κτίριο έχει 960 τετραγωνικά μέτρα κτισμάτων (δύο όροφοι και υπόγειο) σε οικόπεδο  436 τ.μ.

Ως ημερομηνία έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το νέο cluster ακινήτων προγραμματίζεται η 10η Μαΐου, με πρώτη ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμών την 18η Ιουνίου 2019.

Στο νέο cluster ακινήτων περιλαμβάνονται διαμερίσματα, εμπορικοί χώροι και τουριστικά ακίνητα, που στην πλειονότητά τους διατίθενται προς πώληση, ενώ αρκετά προορίζονται για μακροχρόνια μίσθωση. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται διαμερίσματα στο Κολωνάκι, το Μαρούσι και το κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα πολυώροφο κτίριο στην Καλλιθέα. Επίσης, στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη- στις περιοχές της Αγίας Σοφίας, της Ρωμαϊκής αγοράς και του Χαριλάου.

Στους εμπορικούς χώρους περιλαμβάνονται καταστήματα, χώροι γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, ένα ακίνητο στην Πάτρα, καθώς και δύο τουριστικά περίπτερα στην περιοχή των Δελφών, τα οποία προωθούνται για μίσθωση.

Παράλληλα, μεταξύ των προς αξιοποίηση ακινήτων εντάσσονται και τρία εμβληματικά Ξενία, στη Χίο, την Έδεσσα και την Κομοτηνή. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των διαγωνισμών που θα διενεργηθούν να αναβαθμισθούν και τα τρία Ξενία και να επανέλθουν σε λειτουργία, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στις τοπικές οικονομίες.

Σημειώνεται, ότι η ΕΤΑΔ, διαθέτοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, έχει διενεργήσει έως σήμερα είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είτε για ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι, για να έχουν αναλυτική εικόνα των νέων ακινήτων που προωθούνται για αξιοποίηση, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας, www.e-publicrealestate.gr.