Πάτρα: Δύο ραψωδίες της Οδύσσειας σε μία μια μουσικοθεατρική παράσταση | dete

Πάτρα: Δύο ραψωδίες της Οδύσσειας σε μία μια μουσικοθεατρική παράσταση

Η Θεατρική Σκηνή Η Μηλιά θα παρουσιάσει την "Ομήρου Οδύσσεια: Νέκυια-Αναγνώριση" στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 20:00. Πρόκειται για τη σύνθεση 2 ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου (ραψωδίες λ και ψ) σε μια μουσικοθεατρική παράσταση.

Υπόθεση: Ο Οδυσσέας φτάνει στο νησί των Φαιάκων μετά από 10 χρόνια περιπλάνησης. Τους αφηγείται τα πάθη του προσδοκώντας την βοήθειά τους. Μεταξύ άλλων τους εξιστορεί την οριακή εμπειρία που είχε στο "ασφοδελό λιβάδι των ψυχών".

Στη Νέκυια ( ραψωδία λ) ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον Άδη για να συναντήσει τον μάντη Τειρεσία, που θα του εξηγήσει τι ευθύνεται για την πολυετή ταλαιπωρία του. Εκεί, συναντά και άλλες ψυχές οικείων και μη προσώπων και ανταλλάσσουν μηνύματα. Προοδευτικά, ο Οδυσσέας βιώνει μια μεταμορφωτική εμπειρία μέσα από τις συναντήσεις αυτές έτσι ώστε να συνεχίσει την διαδρομή του προς την Ιθάκη. Φτάνοντας εκεί δολοφονεί τους μνηστήρες της Πηνελόπης και παρακολουθούμε την συνταρακτική σκηνή της Αναγνώρισής τους (ραψωδία ψ).

Ένα οντολογικό ταξίδι στο άπειρο της ψυχής και της δυνατότητάς μας να αγαπάμε βαθιά και με πίστη.

Mετάφραση: Ιάκωβος Πολυλάς

Σύνθεση κειμένων και μουσικής, σκηνοθεσία: Τάσος Μπάμπαλης.

Παίζουν οι:

Νίκη Δουρίδα

Κωνσταντίνα Ζήση

Ελένη Κατσικαρώνη

Γιώργος Κουτσαντώνης

Αγγελική Παπαδημητρίου.

Σκηνικές κατασκευές: η oμάδα των συντελεστών

Σχεδιασμός εντύπου και αφίσας: Βασιλική Αναστασοπούλου (vandesign).

Εισιτήρια :10 ευρώ και 7 ευρώ (ανέργων-φοιτητών)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037-6936122263