Πάτρα: Δεν θα γίνει τελική η λευκή νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο | dete

Πάτρα: Δεν θα γίνει τελική η λευκή νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η Λευκή Νύχτα στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη συνεδρίαση που έγινε για το θέμα αποφασίστηκε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα προχωρήσει τελικά στην λευκή νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των εμπόρων στις δράσεις και στις συνεδρίασεις για το θέ,μα  ήταν μειωμένο και έτσι αποφασίστηκε να μην γίνει.

Διαβάστε το κείμενο της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου.  "Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΕΕΣΠ όπου συμμετείχαν κλαδικοί σύλλογοι και αρκετοί συνάδελφοι εξετάστηκε το πλαίσιο εκδηλώσεων για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε πως η θεσμοθέτηση δράσεων που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καρναβαλικού
κλίματος, τόνωση της αγοράς και συμμετοχή των πολιτών σε μεγάλα γεγονότα, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των κινήσεων που οφείλουν να γίνονται από τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Η επιτυχία τέτοιων γεγονότων όμως προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των φορέων της πόλης. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνεργασίας με εκδηλώσεις την συγκεκριμένη ημέρα από τον ΕΕΣΠ, η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε προθυμία όπως φάνηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό στις 4/1/2019.

Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου διαπιστώθηκε ότι δημιουργείται αρνητική συγκυρία, από το άνοιγμα την επόμενη ημέρα (Κυριακή 20/1/2019) ορισμένων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων, παρά την αντίθετη θέση του ΕΕΣΠ.

Επί της βάσης αυτής συναποφασίστηκε τα καταστήματα να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του εθνικού ωραρίου δηλαδή από τις 10.30 έως τις 20.00." ΄Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης: