Πάτρα: Γιορτάζει την Κυριακή ο ναός της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου | dete

Πάτρα: Γιορτάζει την Κυριακή ο ναός της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου

Τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης τιμά η εκκλησία μας την Κυριακή 5 Μαΐου και στον ομώνυμο ιερό ναό στον Ριγανόκαμπο Πατρών θα τελεστεί τριήμερος εορτασμός.

Στον ναό όπου μάλιστα εκτός από την εικόνα της Αγίας φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης που επεστράφη στην Πάτρα τον Οκτώβριο του 2002 από τη Μονή Hautecombe της Γαλλίας, θα τελεστεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στις 10.00 μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Γερβασίου Παρακεντέ, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 5/5/2019, θα τελεστεί 7-10 το πρωί αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα αναφερθεί στο βίο της Αγ. Ειρήνης. Στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής (φέτος συμπίπτει και με την Κυριακή του Θωμά), θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και Θεία παράκληση και θα ακολουθήσει η λιτανεία της εικόνας και της Τιμίας Κάρας της Αγ. Ειρήνης στον κεντρικό δρόμο έμπροσθεν του ιερού ναού. Στον εσπερινό ια προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Χριστόφορος Μυτιλήνης. Θα ψάλλουν και μέλη των νεανικών συντροφιών των κατηχητικών της ενορίας της Αγίας Ειρήνης.

Τέλος την Δευτέρα 6/5/2019 το απόγευμα στις 18.30 θα γίνει μεθεόρτιος εσπερινός όπου και θα ψαλούν οι χαιρετισμοί στην Αγία Ειρήνη ενώ θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Μήλιας από την ιερά μονή Ομπλού.

Πλήθος κόσμου αναμένεται ν' ανέβει έως το ναό της Αγίας Ειρήνης για να προσκυνήσει τη χάρη της.