Πάτρα: Βγαίνουν σακούλες από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο -ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ, Ή ΜΗ ΒΟΛΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ | dete

Πάτρα: Βγαίνουν σακούλες από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο -ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ, Ή ΜΗ ΒΟΛΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την έδρα του στην Πάτρα είναι στραμμένα πολλά βλέμματα αυτή την περίοδο. O λόγος; Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι «αναχωρούν» κάποιες περίεργες σακούλες με υλικό αγνώστου προελεύσεως. Και επειδή όταν μιλάμε για Ανοικτό Πανεπιστήμιο, δεν μιλάμε για οικοδομή ή για άλλη ανάλογη δραστηριότητα που μπορεί να παράγει  άχρηστα αντικείμενα  προς... απόρριψη, το περιεχόμενο των σακουλών  προκαλεί πολλά ερωτηματικά μιας και δεν μπορεί εύκολα να πειστεί κανείς ότι πρόκειται απλά για  άχρηστη χαρτική ύλη και όχι  για έγγραφα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η υποψία  πως επιχειρείται προσπάθεια εξαφάνισης  απορρήτων ή έστω μη βολικών εγγράφων ενόψει της αναμενόμενης αλλαγής σκυτάλης στην κυβέρνηση και καρά συνέπεια και στο Υπουργείο Παιδείας.

Εγγράφων δηλαδή που δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια της επόμενης διοίκησης, ή στελεχών της επόμενης κυβέρνησης γιατί μπορεί να προκαλέσουν εκπλήξεις!.

Μετά τα δημοσιεύματα μάλιστα για την προμήθεια καταστροφέων εγγράφων από τα υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, οι περίεργες σακούλες και οι κούτες  που αναχωρούν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προκαλούν ακόμη πιο πολύ  το ενδιαφέρον.

Κύκλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εξαφανιστούν μη βολικά έγγραφα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία, ενώ μέσω του Ανοικτού έχουν γίνει πολλές εξυπηρετήσεις ημετέρων με αναθέσεις και εμπλοκή σε διοργανώσεις προσώπων που είτε έχουν άμεση συγγενική σχέση με πολιτικά πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί και σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, είτε είναι στου στενού κύκλου τους.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει απασχολήσει πολλές φορές τόσο δημοσιεύματα στον Τύπο, όσο και την ελληνική Βουλή.

Είναι άλλωστε νωπή στη μνήμη μας η ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Φωτήλα ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης και έκδοσης ένδεκα μελετών σχετικών με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με συνολική δαπάνη που άγγιζε το ποσό των 330.000 €. Όπως είχε αποκαλύψει ο βουλευτής, κάθε πρόγραμμα από τα 11 που είχαν επιλεγεί  θα χρηματοδοτείτο  για είκοσι τέσσερις μήνες εργασίας με αμοιβή 30.000 € έκαστο (!) τη στιγμή που ανάλογες μελέτες σε άλλα πανεπιστημιακά – ερευνητικά ιδρύματα κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα.