Πάτρα: Αργεί ακόμα η αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου | dete

Πάτρα: Αργεί ακόμα η αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου

Νέα σημαντική χρονική καθυστέρηση αναμένεται να σημειωθεί στην κατά τα λοιπά ειλημμένη απόφαση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για αλλαγή στην πορεία των αυτοκινήτων σε Κανακάρη και Κορίνθου.

Το έργο τοποθέτησης των φαναριών κατά μήκος της διαδρομής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η εκτίμηση της αντιδημαρχίας είναι ι ότι οι φωτεινοί σηματοδότες, στο σύνολό τους, θα είναι στη θέση τους περί τα τέλη Ιουλίου. Ως εκ τούτου θεωρεί ότι η αλλαγές στην όδευση των οχημάτων δεν θα προλάβει να γίνει εντός του καλοκαιριού και, πιθανότατα, θα πάει από... Σεπτέμβριο.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι στους κόλπους της δημοτικής Αρχής θεωρούσαν ότι η ενδεδειγμένη στιγμή για τις αλλαγές είναι το καλοκαίρι, και ιδίως ο Αύγουστος, μήνας κατά τον οποίο η κίνηση στο κέντρο της Πάτρας είναι μειωμένη κι έτσι οι διαφοροποιήσεις θα αφομοιώνονταν καλύτερα από τους οδηγούς.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων, ήταν  η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει σε δύο φάσεις, με πρώτο το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη. Ωστόσο πλέον, εδώ και καιρό, το επικρατέστερο σενάριο είναι το μέτρο να ισχύσει «μια κι έξω», δηλαδή καθ’ όλο το μήκος της οδού.