Πάτρα: Απεργία αύριο για το πολυνομοσχέδιο | dete

Πάτρα: Απεργία αύριο για το πολυνομοσχέδιο

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 2 Οκτώβρη στην Πάτρα στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα στην Πάτρα, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠ, η προκήρυξη, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, της νέας 24ωρης απεργίας γίνεται «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.
Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη».
Με την αυριανή απεργία το ΕΚΠ προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η τελευταία 24ωρη απεργία σε όλη τη χώρα δε θα αποτελέσει απλά μια ημέρα επαναστατικής γυμναστικής αλλά ο αγώνας για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, μπορεί και να κλιμακωθεί.
«Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ήταν μια πετυχημένη πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε να βάλει στον γύψο τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, καλώντας τα μέλη του στην αυριανή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το ΕΚΠ στις 10:30 το πρωί.
> Σε 5ωρη στάση εργασίας, από το πρωί στις 10:00 έως και τις 15:00 το απόγευμα και σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, προσκαλεί το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», «Ιπποκράτης».