Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για την Ξερόλακκα – Πάει για το καλοκαίρι του 2020 | dete

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για την Ξερόλακκα - Πάει για το καλοκαίρι του 2020

Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2020 η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα ατα δικαστήρια της Πάτρας έτσι ώστε να εξεταστούν την Τετάρτη οι συνθήκες λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, στην «Ξερόλακα».

Μετά την αναφορά που έκαναν οι Σύλλογοι Άνω Συχαινών, Αμπελοκήπων και «Αγνάντι» το 2016, ο Δήμος Πατρέων θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη μετά και τα αποτελέσματα αυτοψίας που διενεργήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Βασικό λόγος αντίδρασης  των κατοίκων ήταν ότι δεν γινόταν ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, οι πυρσοί καύσης πρέπει να λειτουργούν για να μη διαχέεται το βιοαέριο στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει επί χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι οι σύλλογοι της περιοχής είχαν συναντηθεί το 2016 με την δημοτική αρχή και τους είχαν ζητήσει να δείξουν ανοχή, τονίζοντάς τους ότι η Ξερόλακκα θα έκλεινε σε 3 χρόνια.

Την επόμενη χρονιά, μετά την αναφορά που έγινε από τους Συλλόγους, δόθηκε εντολή από τις εισαγγελικές αρχές να διενεργηθεί αυτοψία στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Ο έλεγχος που έγινε τον Απρίλιο του 2017 επιβεβαίωσε ότι δεν γινόταν καύση του βιοαερίου και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στον Δήμο.

Ανάμεσα στις παρατηρήσεις που φέρονται να έκαναν οι ελεγκτές ήταν ότι υποβαθμίζεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής γύρω από την Ξερόλακα και ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης.