Πάτρα: Αγωνία για τις θέσεις των εργοζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” | dete

Πάτρα: Αγωνία για τις θέσεις των εργοζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι"

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορά τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη σύσταση νέας οργανικής μονάδας, με τη σύσταση 17 θέσεων τακτικού προσωπικού, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστή η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και πάνω από όλα για το δικαίωμα στη δουλειά.

Είναι γνωστές οι θέσεις μας και η στήριξή μας στους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και των Νομικών Προσώπων για μόνιμη δουλειά και δουλειά με δικαιώματα. Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» από την αρχή της θητείας μας διεκδικούσαμε τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γνωρίζουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους συνδημότες μας εδώ στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα,
προσφέροντας κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας στη χώρα, που εντάσσονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜΕΑ, υπερήλικες, μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα κ.λπ.

Το πρόγραμμα αυτό διατηρείται με συνεχείς παρατάσεις διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις και ομηρία επί χρόνια των υπόψη
εργαζόμενων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ. Ο αριθμός των εργαζόμενων αυτών υπολείπεται των αναγκών και ακολουθεί φθίνουσα πορεία, αφού δεν αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτηθέντες λόγω και της απαγόρευσης των προσλήψεων, αλλά και λόγω της υποχρηματοδότησης του προγράμματος¨.