Πάτρα: Όταν η Λίλη Τοξαβίδη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έδινε δύναμη και κουράγιο – ΒΙΝΤΕΟ | dete

Πάτρα: Όταν η Λίλη Τοξαβίδη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έδινε δύναμη και κουράγιο - ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν ένα μεγάλο δώρο που σε είχαμε στην ζωή μας". Κάπως έτσι αποχαιρετάει ο πατέρας της Λίλη την κόρη του, το κορίτσι που άφησε την τελευταία του πνοή, στα 14 μόλις του χρόνια, μετά από γενναία μάχη που έδωσε, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώνοντας όμως με τη γενναιότητα και τη στάση της, ανθρώπους και κόσμους. 

Η γενναιότητα της αυτή και η θετική της στάση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε αποτέλεσε παράδειγμα προς όλους, τους ανθρώπους της οικογένεια της και του στενού της περιβάλλοντος, αλλά και σε ανθρώπους που δεν την γνώριζαν και την έμαθαν μέσα από αυτό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Λίλη ήταν ένα από τα πρόσωπα στην οποία έκανε αφιέρωμα ο οργανισμός Heroes of Medicine Foundation, ένας οργανισμός που εντοπίζει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έχοντας μία στάση γενναιότητας μέσα στο όλο πρόβλημα τους, μια στάση που τους κάνει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ανθρώπους. 

Δίνοντας έτσι μέσα από την ανάδειξη τους δύναμη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και προβάλλοντας σε όλους εμάς τους υγιείς μια διαφορετική στάση ζωής, παίρνοντας κουράγιο και εμψύχωση για να ξεπερνούμε τις δυσκολίες τις καθημερινότητα μας.

Η κάμερα του Heroes of Medicine είχε πάει πριν από εννιά μήνες στο σπίτι της Λίλη και είχε μιλήσει με την ίδια και τον πατέρα της, τον Πατρινό Βασίλη Τοξοβίδη που ήταν πάντοτε βράχος δίπλα της. Η Λίλη με το χαμόγελο της και τα όσα είχε πει τότε είχε κατορθώσει να δώσει δύναμη και κουράγιο, ανταποκρινόμενη και με το παραπάνω στις προσδοκίες του αφιερώματος. 

Πλέον έχοντας φύγει από κοντά μας, με τον άγγελο αυτόν να αναπαύεται σε κάποιο μέρος του παραδείσου, δεκάδες άνθρωποι ανέβασαν στον τοίχο τους στο facebook το βίντεο από το αφιέρωμα εκείνο, με μηνύματα συμπαράστασης από Έλληνες ομογενείς, αλλά και Αμερικάνους, να είναι πολλά.

Όλοι μιλούν για ένα κορίτσι που στο σύντομο πέρασμα του από τη ζωή, δίδαξε σε όλους πολλά με τη γενναιότητα της ψυχής και τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Πάτρα οι Lilly's Warriors, η ομάδα των συμμαθητών του πατέρα της Λίλη, που προχωρούσαν σε δράσεις για να ενισχύσουν την προσπάθεια του κοριτσιού και της οικογένειας του, θα συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν ξεκινήσει.  Στον δρόμο που τους έδειξε η Λίλη, κάνοντας δράσεις και προσφέροντας στήριξη σε κάθε τομέα και σε άλλα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα.