Πάτρα: Έπεσε μπόλικο νερό, όμως έρχεται και άλλο – Η πρόβλεψη για τον καιρό | dete

Πάτρα: Έπεσε μπόλικο νερό, όμως έρχεται και άλλο - Η πρόβλεψη για τον καιρό

Η πρόβλεψη του Νικόλα Σερέτη έχει ως εξής: "Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν τις πρωϊνές ώρες στην πόλη της Πάτρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του ν. Αχαΐας με την διέλευση του ψυχρού μετώπου της ατμοσφαιρικής διαταραχής που επηρεάζει μέχρι και αυτή την ώρα την χώρα μας.

Τα μεγαλύτερη ύψη βροχής, ύστερα από σχεδόν 3 εβδομάδες ανομβρίας, καταγράφηκαν από τους εξής μετεωρολογικούς σταθμούς (mm=τόνοι νερού/στρέμμα):

Δροσιά: 36,4 mm http://www.metar.gr/ws/patra/
Άνω Καστρίτσι: 36,2 mm http://penteli.meteo.gr/stations/kastritsi/
Ρωμανός: 33,6 mm http://penteli.meteo.gr/stations/patra-romanos/
Περιοχή Κ.Ε.Τ.Χ.: 31,2 mm http://meteopatras.eu/weather/index.php

Βελτιωμένος ο καιρός στην πόλη απουσία φαινομένων με τις μέγιστες θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 22-23oC. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς, οι οποίοι στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου αναμένεται να αγγίζουν κατά περιόδους τα 6bf. Εξασθένισή τους αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου με επακόλουθη στροφή σε ΝΔ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ένα νέο αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επισκεφθεί από τα ΒΔ, μέσα στην Κυριακή, ενδέχεται να επηρεάσει με εκ νέου ισχυρές βροχοπτώσεις την πόλη κατά την διάρκεια της ερχόμενης Δευτέρας 4/11. Βελτίωση των καιρικών αναμένεται κατά την διάρκεια της Τρίτης".