Πάτρα: ΄Έρχεται ¨η Ποίηση της Νύχτας” στο Πολύεδρο | dete

Πάτρα: ΄Έρχεται ¨η Ποίηση της Νύχτας" στο Πολύεδρο

Η Μικρή Άρκτος προτείνει τη μουσική παράσταση με τίτλο «Η ποίηση της νύχτας» με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη στο Πολύεδρο στην Πάτρα την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00

- Τι φωτίζει τη νύχτα;
- Η ποίηση.
Jean-Luc Godard - Alphaville

Η νύχτα έχει λόγο, μελωδίες, έχει εικόνες, πρόσωπα, μοναξιά, ηρεμία και φασαρία μαζί, έχει συνωστισμό, αναμονή και έρωτα. Η νύχτα που εμπνέει τους καλλιτέχνες είναι ο βασικός άξονας αναζήτησης του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη.

Από την beat λογοτεχνία ως τους καταραμένους ποιητές, η νύχτα που ξεκινά με το ηλιοβασίλεμα και ολοκληρώνεται την ανατολή, προσφέρει ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες, αρώματα και αναμνήσεις. Η Κατερίνα Γώγου, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Τζελαλαντίν Ρουμί, ο Άρθουρ Ρεμπώ και άλλοι πολλοί θα είναι παρόντες στην «Ποίηση της Νύχτας» με το μοναδικό τρόπο των αδερφών Καλογεράκη την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Πολύεδρο.

Μέσα από το «προσωπικό» τους ταξίδι, οι νέοι δημιουργοί, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, με μία κιθάρα και δύο φωνές, μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής, μας διηγούνται τις δικές τους αναζητήσεις μέσα από το πρωτότυπο πάντρεμα των παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών με τα ερωτικά ποιήματα του Ρεμπώ αλλά και μοναδικές μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών.