ΠΑΤΡΑ: Live τα επεισόδια στην οδό Κανακάρη! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΝΑ “ΠΕΦΤΟΥΝ” στην οδό Κανακάρη | dete

ΠΑΤΡΑ: Live τα επεισόδια στην οδό Κανακάρη! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΝΑ "ΠΕΦΤΟΥΝ" στην οδό Κανακάρη

Η ανησυχία της ΕΛΑΣ για επεισοδιακές εξάρσεις προηγούμενων ετών ή και προβοκάτσιες ενόψει επετείου για το Πολυτεχνείο '73 και στην Πάτρα δικαιώθηκε χθες το βράδυ, στη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το πρώην παράρτημα. Περίπου 300 νεαροί, φορώντας κράνη, έστριψαν στην οδό Ερμού από Κορίνθου με επιθετικές διαθέσεις προς το Αστυνομικό Μέγαρο. Συνάντησαν αντίσταση από διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μία μολότοφ έκανε ζημιά σε εμπορικό κατάστημα.

 

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Απέχοντας χρονικά τέσσερις ημέρες από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το βλέμμα της τοπικής Αστυνομίας είναι επικεντρωμένο στην κινητικότητα που ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, με εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη.
Συγκεντρώσεις ομάδων νεαρών, κυρίως στο χώρο του πρώην παραρτήματος, προγραμματισμένες συναντήσεις προς συζήτηση ή προβολή βίντεο - αφιερωμάτων για το Πολυτεχνείο, όπου μπορεί να λειτουργήσουν ως αφορμές για σχεδιασμό κάποιας έκτακτης διαδήλωσης, (μια τέτοια σημειώθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της Πάτρας), τίθενται στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αστυνομικών αρχών.

 

Φορτισμένο το κλίμα
Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας συμφωνούν πως το κλίμα που επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες είναι περισσότερο φορτισμένο, ιδίως μετά τα προχθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕ. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν προμηνύει τίποτα το ανησυχητικό σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο για τους αστυνομικούς αποτελεί δείγμα επιβεβαίωσης ότι η φετινή επέτειος δεν αντιστοιχεί στην πολύ πιο ήπια ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε τα δύο με τρία, προηγούμενα χρόνια.

 

 

ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ – LIVE ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ACHAIA NEWS