ΠΑΤΡΑ: 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα έβγαζαν από την φυτεία χασίς! | dete

ΠΑΤΡΑ: 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα έβγαζαν από την φυτεία χασίς!

Παράνομο χρηματικό όφελος 1,7 εκατ. ευρώ θα είχαν οι καλλιεργητές της φυτείας των 1.600 δενδρυλλίων κάνναβης που εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στα Βίλια Αττικής.
Η οργανωμένη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε χθες νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνας στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας στον διαρκή πόλεμο κατά των ναρκωτικών, αφού το μέγεθος της φυτείας ήταν πρωτοφανές.
Η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν στη δύσβατη δασική περιοχή, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, στην οποία οι δράστες καλλιεργούσαν, συνολικά 1.240 δενδρύλλια.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας ακόμη 420 δενδρύλλια που είχαν περισυλλέγει πρόσφατα καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

 

Η φυτεία εκτείνονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δυο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 2,50 μέτρα.
Επίσης, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από τη φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν τη μακρά παραμονή τους στο χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.