ΠΑΤΡΑ: Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα των εργαζομένων | dete

ΠΑΤΡΑ: Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα των εργαζομένων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων και την έκδοση ψηφίσματος στήριξής τους. 

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που έφερε η Δημοτική Αρχή, με βάση το ομόφωνο ψήφισμα όλων των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου (Σύλλογος Υπαλλήλων, Σωματείο Προσωπικού Υπηρεσιών Καθαριότητας, Σωματείο Οδηγών – Χειριστών, Σωματείο Φυλάκων, Καθαριστριών και λοιπών υπαλλήλων, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας).

Στο ψήφισμα καταδικάζεται το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο 179 της κυβέρνησης, που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατ’ αρχάς εξήρε τη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που έφτιαξαν το Νότιο Πάρκο, έφτιαξαν και συντηρούν σχολεία, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και δεν το αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, παραδίδοντας και άλλους τομείς, εκτός της αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως πράσινο και ηλεκτροφωτισμό, στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κεφαλαίου, να υπάρχει μόνο ο αναγκαίος μικρός αριθμός εργαζομένων για ελεγκτικό μηχανισμό, δεν πρέπει να περάσει.

Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει συνεχής αγώνας. Εγγυητής του αποτελέσματος, είναι οι εργαζόμενοι.

 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό μας Συμβούλιο είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και ζητούμε την ενίσχυσή τους με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση.

Άμεση απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες

Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται πολλά χρόνια με ελαστικές σχέσεις εργασίας.  Προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων

Διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αφού από την 1η Νοέμβρη κόβεται σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα

Στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».