ΠΑΤΡΑ:  Ψάχνουν κάτι για τον εμπρηστή της Στροφυλιάς! | dete

ΠΑΤΡΑ:  Ψάχνουν κάτι για τον εμπρηστή της Στροφυλιάς!

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών συνεχίζει να βρίσκεται η τελευταία μεγάλη φωτιά στο Δάσος της Στροφυλιάς, που έκαψε εκατοντάδες στρέμματα και απείλησε το οικοσύστημα με ολοκληρωτική καταστροφή, κάτι που απέτρεψε ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός κατάσβεσης της Πυροσβεστικής, υπό τον συντονισμό του περιφερειακού διοικητή Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιου Γεωργακόπουλου.
Το προανακριτικό έργο, μήνες μετά, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που οδηγούν σε εμπρησμό.
Οπως έλεγε αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, που παρακολουθεί στενά την υπόθεση, «υπάρχουν στοιχεία, αλλά πρέπει να μιλήσει ο κόσμος, εκεί, που όμως κανένας δεν μιλάει όσο πρέπει. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, αλλά για να συλλάβουμε αυτόν που έβαλε τη φωτιά, θέλουμε κάτι παραπάνω».
Τα απόρρητα στοιχεία υφίστανται, ωστόσο η ΠΥ ψάχνει ακόμα να βρει και άλλα, όσο θα συνεχίζεται η προανάκριση, συλλέγοντας συνεχώς πληροφορίες προς αξιολόγηση και βεβαίως αξιοποίηση για ένα τελικό πόρισμα, που σύντομα θα εκδοθεί.

 

Για ένα Εθνικό Πάρκο, με τεράστια οικολογική και αισθητική αξία, μοναδικό στη Νότια Ευρώπη, ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Nατούρα 2000 και στη Διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ, κάνουν λόγο οι οικολόγοι, συμβάλλοντας όσο μπορούν στη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.