ΠΑΤΡΑ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου | dete

ΠΑΤΡΑ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Αύριο 25η Μαρτίου, οι εκδηλώσεις για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Παλιγενεσίας εκκινούν με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στις 11:45 πμ. υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστομου.
Στις 12 μ. ξεκινά η μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου. Στις επετειακές εκδηλώσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίου την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται επίσης στην Πάτρα, με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
>Στην Πάτρα για την 25η Μαρτίου θα παρελάσει τμήμα της «Στέγης Καλαβρυτινών» με ακριβές αντίγραφο του Λάβαρου της Επανάστασης, πάνω στο οποίο ορκίστηκαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας οι πρόγονοι και ξεκίνησε ο αγώνας.
>Αύριο στις 9 π.μ. στην Πάτρα γίνεται και η εκκίνηση ποδηλατικού «Αγώνα Θυσίας» Πατρών - Καλαβρύτων. Με αφετηρία του την πλατεία Γεωργίου και τερματισμό στην Αγ. Λαύρα.