ΠΑΤΡΑ: Τον κατήγγειλαν ότι κλώτσησε κουτάβι αλλά αθωώθηκε! | dete

ΠΑΤΡΑ: Τον κατήγγειλαν ότι κλώτσησε κουτάβι αλλά αθωώθηκε!

Ολο και πιο συχνή γίνεται η εκδίκαση υποθέσεων κακοποίησης ζώων, στα δικαστήρια της Πάτρας. χθες βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ένας πολίτης του δήμου Ερυμάνθου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε σε βάρος του, για κακοποίηση ζώου.
Ο άνδρας είχε καταγγελθεί στις αρχές από δύο γυναίκες φιλόζωες, οι οποίες κατά τους ισχυρισμούς τους, περνώντας έξω από ψησταριά στην Χαλανδρίτσα, τον είδαν να κλωτσάει ένα κουτάβι, το οποίο αμέσως μετά κούτσαινε.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ζώο δεν του ανήκει, αλλά, σύχναζε για αρκετές ημέρες στην ψησταριά και τρεφόταν από αποφάγια που του προσέφεραν οι πελάτες.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του, και συγκεκριμένα ότι ο ίδιος χτύπησε το κουτάβι με κλωτσιά. Οπως είπε, σηκώθηκε από την καρέκλα στην οποία καθόταν, και έκανε μόνο μια κίνηση για να εκφοβίσει το ζώο και να φύγει από δίπλα του.
«Δεν έκανα τίποτα κακό κύριε πρόεδρε. Σηκώθηκα πάνω και του φώναξα «ούστ». Οι κυρίες περνούσαν εκείνη τη στιγμή έξω από την ψησταριά με το αυτοκίνητό τους και με είδαν και σήμερα βρίσκομαι εδώ μπροστά σας» είπε ο κατηγορούμενος.
Η εισαγγελέας της έδρας, είχε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και για το κατά πόσο συμπεριφέρθηκε με βάναυσο τρόπο στο τετράποδο, όμως πρότεινε την αθώωσή του, γιατί όπως είπε, διαπίστωσε μεταμέλεια.
Τελικά το δικαστήριο, κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχώρησε ανακουφισμένος, καθώς η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές φυλάκισης και διοικητικά πρόστιμα.