ΠΑΤΡΑ: Της κακομοίρας στον πρώην Δήμο Βραχνεϊκων… επί μία 12ετία! Αρρωστη κατάσταση εμφανίζει η έκθεση και καταλογίζει 1 εκατ. ευρώ σε 21 άτομα | dete

ΠΑΤΡΑ: Της κακομοίρας στον πρώην Δήμο Βραχνεϊκων... επί μία 12ετία! Αρρωστη κατάσταση εμφανίζει η έκθεση και καταλογίζει 1 εκατ. ευρώ σε 21 άτομα

Παραλείψεις, παρατυπίες και παραβάσεις των διατάξεων από τις οποίες διεπόταν ο πρώην Δήμος Βραχνεΐκων, εντοπίστηκαν στο διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε για τα έτη από 1999 έως 2010. Η έκθεση του ελέγχου που διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2015 εμφανίζει μια «άρρωστη» κατάσταση που οδήγησε στην πράξη καταλογισμού ύψους 1.085 εκατ. € για 21 άτομα (αιρετούς εκείνης της περιόδου και υπηρεσιακά στελέχη).
Στη δημοσιότητα ήρθαν και νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία έχει και άλλες πτυχές εκτός από την πράξη καταλογισμού. Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο έλεγχος της ίδιας υπόθεσης από την Οικονομική Επιθεώρηση (χωρίς να γίνεται λόγος για το ποινικό μέρος της).
Οι ελεγκτές φέρεται να έχουν διαπιστώσει, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις που
> δεν έχει γίνει σωστά η μεταφορά των υπολοίπων από χρονιά σε χρονιά, κάτι που συνιστά έλλειμα διαχείρισης,
>εξόφληση χρηματικών ενταλμάτων στα οποία τα τιμολόγια που αντιπαρέβαλαν οι ελεγκτές δεν ήταν σωστά,
> Υοπερβάσεις σε κονδύλια του πορϋπολογισμού
>κατατμήσεις έργων και απευθείας αναθέσεις
>εξώφληση χρηματικών ενταλμάτων με ιδιωτικά συμφωνητικά
>εντάλματα που δεν συνοδεύονταν από συμφωνητικά.
Ο καταλογισμός από το Υπουργείο φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα 21 άτομα που τώρα θα πρέπει να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να αποδείξουν τυχόν μη ευθύνη τους.