ΠΑΤΡΑ: Την Κυριακή στο Συνεδριακό του ΤΕΙ , η «ΑριστοφΟινιάδα» | dete

ΠΑΤΡΑ: Την Κυριακή στο Συνεδριακό του ΤΕΙ , η «ΑριστοφΟινιάδα»

Κάθε χρόνο η παράσταση του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ και του χορευτικού των Δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας αποτελεί εγγύηση για μία ευχάριστη, ψυχαγωγική βραδιά και πολλοί την αναμένουν. Η φετινή λοιπόν μεγάλη μουσικοθεατρική-χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Όμιλο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση»,  στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στις 21.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για την παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΑριστοφΟινιάδα» όπου ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες  Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

Το κείμενο έχει γράψει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία ενώ τη μουσική επιμέλεια και μουσική σύνθεση έχει κάνει ο Σάκης Παπαδημητρίου.  Υπεύθυνος του Χορού είναι ο Κώστας Σουλτανάς, της Χορωδίας η Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, η οποία ερμηνεύει και τραγούδια της παράστασης ενώ  τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Βασίλης Σουλτανάς.

Στον κεντρικό ρόλο του αριστοφανικού ήρωα είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Πολιτιστικός Όμιλος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» (Χορευτική ομάδα, χορωδία, Θεατρική ομάδα φοιτητών «ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»)

Χορευτικό Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας

Μουσικό Σύνολο-Ηδύφωνο

Θεατρική Έκφραση Αιγίου

Θεατρική Ομάδα «Αποφοίτων» Αιγίου

Η είσοδος όπως προείπαμε, είναι ελεύθερη για το κοινό.