ΠΑΤΡΑ: Συμμορία έκλεβε και μεταπωλούσε αυτοκίνητα – 14 συλλήψεις – Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας | dete

ΠΑΤΡΑ: Συμμορία έκλεβε και μεταπωλούσε αυτοκίνητα - 14 συλλήψεις - Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας

Μεγάλη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτων, παραποίησης και διάθεσής τους στην αγορά, εξάρθρωσε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στην οποία εμπλέκονται και έχουν συλληφθεί πολλά άτομα, ημεδαποί αλλά και αλλοδαποί.
Η  υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έχει πανελλαδικές διαστάσεις, γι΄αυτό και η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, συνεχιζόταν μέχρι και χθες το βράδυ, ενώ οργανώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών, υπό την επιτήρηση του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή, ταξιάρχου Νικόλαου Κοτρωνιά.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα χέρια της Ασφάλειας Πατρών, βρίσκονται από χθες, 14 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται σε οργανωμένο κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια, είτε τα διέλυε για ανταλλακτικά, είτε άλλαζε τα στοιχειά τους και τα μεταπωλούσε στην αγορά ως αυτούσια.
Ο δε αριθμός των κλεμμένων οχημάτων τα οποία έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, αφού φτάνει τα 150, ενώ κάποια από αυτά, διαλύονταν και διατίθεντο ως ανταλλακτικά στην «μαύρη» αγορά, ώστε να χάνονται τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, είχε βάλει στο «στόχαστρο» τα μέλη του κυκλώματος και τα παρακολουθούσε εδώ και καιρό. Πρόκειται για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, κάποιων εκ των οποίων είναι από την Πάτρα, ενώ άλλα μέλη του κυκλώματος, προέρχονται από την Αθήνα μέχρι την Βέροια.
Τα μέλη του κυκλώματος, είχαν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένα οχήματα τα οποία είχαν ζήτηση στην αγορά, ενώ κατά την αστυνομία είχαν δομή και ιεραρχία στις μεταξύ τους σχέσεις και ακολουθούσαν κατά γράμμα τα καθήκοντα και τους ρόλους που τους ανέθετε ο αρχηγός τους.
Τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούσαν στην μεταξύ τους επικοινωνία, κωδικοποιημένες εκφράσεις, όταν κανόνιζαν να συναντηθούν για να κλέψουν κάποιο όχημα, ή όταν ήθελαν να αποσυναρμολογήσουν κάποιο κλεμμένο αυτοκίνητο.