ΠΑΤΡΑ: Συγκεντρωση και πορεία για την Πρωτομαγιά | dete

ΠΑΤΡΑ: Συγκεντρωση και πορεία για την Πρωτομαγιά

Με συγκέντρωση σήμερα , στις 10 το πρωϊ, έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας εργαζόμενοι και σωματεία τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και τα θύματα του αγώνα για το 8ωρο και τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
«Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924. Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων για εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε μια σειρά χώρους δουλειάς ή και ολόκληρους κλάδους. Αυξήθηκαν τα φαινόμενα απληρωσιάς, εξοντωτικών ωραρίων χωρίς διάλειμμα, κομμένα ρεπό, βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων».
«Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ είναι οι δικοί μας αγώνες. Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, είναι οι χιλιάδες που αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» καταλήγει το ΕΚΠ