ΠΑΤΡΑ: Στο Αλ Τζαζίρα το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» | dete

ΠΑΤΡΑ: Στο Αλ Τζαζίρα το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας"

«Πρωταγωνιστής» στο διεθνές ενημερωτικό στερέωμα, έγινε ο «Αγιος Ανδρέας», αλλά αρνητικός.
Συνέβαλε σ' αυτό η επίσκεψη του παγκόσμιας εμβέλειας δικτύου Αλ Τζαζίρα, το οποίο έστειλε συνεργείο του από τον σταθμό του Λονδίνου, κάτι που φέρεται πως είχε κάνει και πέρυσι.
Θέμα της αποστολής ήταν μια έρευνα για την κατάσταση του εγχώριου υγειονομικού τομέα στα χρόνια της κρίσης.
Πιθανότατα κίνητρο για το κανάλι να εστιάσει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, που είναι πολύ πυκνές σε σχέση με τον «Αγιο Ανδρέα» τον τελευταίο καιρό, ως συνέπεια και του γεγονότος ότι υπάρχει ανοιχτή σύγκρουση με την ηγεσία του Υπουργείου, το οποίο συντηρεί μια εσωτερική διοικητική κατάσταση που την εξυπηρετεί κομματικά.
Το ρεπορτάζ κατέγραψε οριακές καταστάσεις ως προς την υποστελέχωση του νοσοκομείου και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να προσφέρεται ιατρικό έργο σε επαρκές επιστημονικό επίπεδο. Καταλύτης για την ενημέρωση αυτή ήταν ο συνδικαλιστικός φορέας.
Αιχμές διατυπώθηκαν για ελλείψεις ιατρικού- φαρμακευτικού υλικού και τα κενά σε προσωπικό. Φυσικά, δεν έλλειψαν και οι αναφορές στο έλλειμμα διοίκησης, καθώς ο οργανισμός δεν διορθώνεται, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες.
Η εικόνα που αποκόμισε το Αλ Τζαζίρα αναπαράχθηκαν επίσης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο από εγχώρια μέσα ενημέρωσης.
Σημειωτέον ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ενημερώθηκε για την άφιξη του συνεργείου, συνεπώς δεν καταγράφηκαν οι δικές της απόψεις.