ΠΑΤΡΑ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ! Δεν την άφηναν να ταΐσει το μωρό της… γιατί η «εικόνα» ενοχλούσε! | dete

ΠΑΤΡΑ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ! Δεν την άφηναν να ταΐσει το μωρό της… γιατί η «εικόνα» ενοχλούσε!

 

Παρόμοιο περιστατικό είχε δημοσιεύσει και στο παρελθόν ο «Κόσμος»! Αναφερόμαστε σε έναν κοινωνικό ρατσισμό που επιβάλλουν κάποιοι ιδιοκτήτες καφετεριών στην Πάτρα αφού απαγορεύουν σε μητέρες να ταΐζουν τα μωρά τους με μπιμπερό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις… δεν δέχονται ως πελάτισσες, μητέρες που έχουν καρότσια. Αναγνώστρια του «Κόσμου» μας κατήγγειλε περιστατικό που συνέβη προ ημερών σε γνωστό καφέ της Αγίου Νικολάου: «Ήθελα να ταΐσω το μόλις 10 μηνών μωρό μου και ξεκίνησα την διαδικασία ώστε να του δώσω από το μπιμπερό. Τότε εμφανίστηκε η υπεύθυνη του καταστήματος και μου ζήτησε να ανέβω στον πρώτο όροφο αν ήθελα να ταΐσω το παιδί, καθώς οι υπόλοιποι πελάτες ήρθαν να πιούν έναν… ήσυχο καφέ»! Έπεσα από τα σύννεφα. Κανένας από τους πελάτες δεν έδειξε να παρενοχλείται ούτε παραπονέθηκε! «Ένα μωρό στο καρότσι του να τρώει δεν μπορώ να καταλάβω πως ενόχλησε την υπεύθυνη. Τέτοιες πολιτικές μαγαζιών είναι απαράδεκτες» μας τονίζει!

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως επρόκειτο για παρέα 4 ατόμων που ήδη είχαν παραγγείλει τον καφέ τους. Για να αποφύγουν την ρήξη, ως μορφωμένοι άνθρωποι που είναι προτίμησαν να μην ξεκινήσουν κάποια διαμαρτυρία. Απομακρύνθηκε λίγο με το μωρό και το τάισε. Τότε η εν λόγω κυρία άρχισε να απομακρύνει επιδεικτικά τα τραπέζια από την παρέα, ενώ το μωρό είχε αρχίσει να κοιμάται στο καρότσι του. Όπως δήλωσε η αναγνώστρια το συγκεκριμένο καφέ έχει αρκετό χώρο και το καρότσι δεν ενοχλούσε κανέναν.

 

Φυσικά το κατάστημα μπορεί να παίζει παράνομα μουσική και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (μια και η άδειά του δεν έχει σχέση με αυτήν ενός κέντρου διασκεδάσεως), όμως η υπεύθυνη… δεν λογαριάζει αν ενοχλεί τους περιοίκους! Το καρότσι όμως… την ενοχλούσε!

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σε άλλο καφέ επίσης στην Αγίου Νικολάου, υπεύθυνος καταστήματος είχε απαγορεύσει σε μητέρα να καθίσει να πιει τον καφέ της με την αιτιολογία ότι είχε… περιορισμένα τραπεζοκαθίσματα και το καρότσι που μετέφερε το παιδί της… έπιανε χώρο!

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενέργεια ιδιοκτήτη καφετέριας να μην επιτρέπει καρότσι είναι παράνομη. Ο πελάτης μπορεί εύκολα να απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα και να υποβάλλει σχετική μήνυση.