ΠΑΤΡΑ: Παρανομίες στον Μητροπολιτικό Ναό; Σάλος με έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων | dete

ΠΑΤΡΑ: Παρανομίες στον Μητροπολιτικό Ναό; Σάλος με έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Εδώ και αρκετό καιρό είχαν καταγγελθεί παρανομίες που έχουν συντελεστεί στον ανακαινιζόμενο ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών - διατηρητέο μνημείο  κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί  με σχετικές επιστολές η  αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.
Οι καταγγέλλοντες έλαβαν την κατηγορηματική απάντηση ότι η Εφορεία έχει ζητήσει την απομάκρυνση της τοιχογραφίας του Αναπεσόντος όσο και των διακοσμητικών στον πρόναο, που έγιναν χωρίς την έγκρισή της. Μάλιστα η Εφορεία διαβεβαίωσε  ότι η Υπηρεσία δεν θα παραλάβει το έργο αν δεν πραγματοποιηθούν όλοι οι όροι της σχετικής απόφασης, μέσα στους οποίους είναι και η απομάκρυνση των αυθαιρεσιών.
Επειδή, όμως, μέχρι τώρα καμία ενέργεια δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση, οι καταγγέλλοντες επανήλθαν με σχετικό έγγραφο για να λάβουν εκ νέου ανάλογη κατηγορηματική απάντηση της Εφορείας.
Μάλιστα, στο σημερινό έγγραφό της η Εφορεία καλεί «άμεσα» τον Εφημέριο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Αμβρόσιο Γκουρβέλο να μεριμνήσει για την απαλοιφή της τοιχογραφίας που έχει παρανόμως τοποθετηθεί.
Η Εφορεία δηλώνει πως έχει ενημερώσει "κατ' επανάληψη προφορικώς και εγγράφως" τον Εφημέριο, αλλά φαίνεται πως εκείνος έχει επιλέξει να μη συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του αρμοδίου οργάνου.