ΠΑΤΡΑ – Οι εκλογές κόβουν οικογένειες στα δύο! Συγγενείς πρώτου βαθμού είναι υποψήφιοι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια | dete

ΠΑΤΡΑ - Οι εκλογές κόβουν οικογένειες στα δύο! Συγγενείς πρώτου βαθμού είναι υποψήφιοι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια

Συμβαίνουν αυτά και στις… καλύτερες οικογένειες, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν προκαλέσει αρκετά ενδοοικογενειακά ρήγματα, καθώς συμβαίνει μέλη οικογενειών να έχουν θέσει υποψηφιότητα σε διαφορετικούς συνδυασμούς, με ό, τι συνεπάγεται αυτό ακόμη και για τους οικογενειακούς δεσμούς.

Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος διάρρηξης τους είναι υπαρκτός και χρειάζεται ο συνδυασμός ενός γερού υπόβαθρου παιδείας και ισχυρών αρμών αγάπης και αλληλοκατανόησης, προκειμένου να μην γίνει το κυνήγι του σταυρού η αιτία (ή και η αφορμή) για να «σκοτωθούν» οικογένειες και να σταματήσουν να μιλούν γονείς με παιδιά και αδέλφια μεταξύ τους.

Οικογένειες, λοιπόν, κομμένες στα δύο, στις κάλπες της 26ης Μαϊου, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή πατέρα και γιου που θα αναμετρηθούν ως αντίπαλοι μέσα από ξεχωριστά ψηφοδέλτια, και μάλιστα διαμετρικά αντίθετης ιδεολογικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα, ο παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Ρώρου «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ», ενώ ο γιος του Κωνσταντίνος είναι υποψήφιος με τον Νίκο Νικολόπουλο.

Με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» του ανεξάρτητου βουλευτή είναι υποψήφια και η Σοφία Ηλιοπούλου, ενώ η αδελφή της Βάσια έχει ενταχθεί στο «ΣΠΙΡΑΛ» του Πέτρου Ψωμά.

Στην προκειμένη περίπτωση ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποια από τις δύο θα ψηφίσει η πατρική οικογένεια, αν και εκτιμούμε ότι ενδεχομένως οι ψήφοι να μοιραστούν, για ευνόητους λόγους.

Παράλληλα, ο πρώην σύζυγος της Σοφίας Ηλιοπούλου, ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, είναι υποψήφιος με τον Νίκο Παπαδημάτο.

Εξάλλου, μια διαφορετικού επιπέδου περίπτωση οικογενειακής κόντρας εν όψει των δημοτικών εκλογών είναι αυτή που αφορά τους αδελφούς Ρηγόπουλους.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος, αν και δεν είναι υποψήφιος, στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαδημάτου, ενώ ο αδελφός του Παναγιώτης Ρηγόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος, έχει ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Νικολόπουλου.

 

 Η ξεχωριστή περίπτωση των Σπαρτινών

 Παράλληλα, ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση των αδελφών Σπαρτινών. Ο Δημήτρης Σπαρτινός κατέρχεται στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος με το ΚΚΕ, την ώρα που ο αδελφός του Κώστας Σπαρτινός, ως γνωστόν, είναι βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλχημιστής

(από 7Μέρες Ενημέρωση)