ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν το 2020 τα έργα στο εργοστάσιο Τέχνης | dete

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν το 2020 τα έργα στο εργοστάσιο Τέχνης

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το επόμενο διάστημα το έργο ολικής ανάπλασης του Εργοστασίου Τέχνης, του κλειστού θεάτρου της Πάτρας που είχε δημιουργηθεί με αφορμή την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2006 αλλά παραμένει ρημαγμένο από το 2008 οπότε και υπέστη ζημιές από τον σεισμό.

Mετά την έγκριση των 1,8εκ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακατασκευή του, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διεθνείς διαγωνισμός που απαιτείται για την εξεύρεση του ανάδοχου εργολάβου. Όταν αυτή η διαδικασία τελειώσει ανοίγει ο δρόμος για τις εργασίες και υπολογίζεται ότι σε περίπου ένα χρόνο από την έναρξή τους το θέατρο 850 θέσεων που βρίσκεται στην Ακτή Δυμαίων, θ’ ανοίξει και πάλι για το κοινό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά η μελέτη είναι έτοιμη από τις υπηρεσίες του Δήμου και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατό. Με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Εργοστάσιο Τέχνης θα γίνει σαν καινούργιο καθώς επί της ουσίας μόνο το «κέλυφος» είναι αυτό που θα απομείνει από την υπάρχουσα υποδομή.