ΠΑΤΡΑ: Ξαναζεστάθηκε η ένωση Α’ και Γ’ ΔΟΥ | dete

ΠΑΤΡΑ: Ξαναζεστάθηκε η ένωση Α' και Γ' ΔΟΥ

Μια επιστολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, προς τους υπαλλήλους των κατά τόπους εφοριών, αποτέλεσε αφορμή για την αναζωπύρωση των σεναρίων συγχώνευσης δεκάδων ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στην Αχαΐα.
Πριν από λίγες ημέρες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανακοίνωσε στο προσωπικό της φορολογικής διοίκησης πως το 2019 θα υπάρξει αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεων και τη δημιουργία μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Οι συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις εφοριών είναι μια πρακτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου αναδιοργάνωσης. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι στο τέλος του 2021 να έχουν περιοριστεί από τις 120 στις 64 οι εφορίες όλης της χώρας που θα διαθέτουν δικαστικό τμήμα και ελεγκτικό τμήμα. Στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα συσταθούν τα γνωστά Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), που εδρεύουν στους Δήμους.
Τα κριτήρια που έχουν τεθεί, «φωτογραφίζουν» τη συγχώνευση της Γ΄ΔΟΥ Πατρών με την Α΄ΔΟΥ, καθώς η δεύτερη είναι αυτή που διαθέτει και τα δύο τμήματα. Το σχέδιο συγχώνευσης είχε ανακοινώθεί από την περασμένη χρονιά, όμως «πάγωσε» μετά από αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και τοπικών φορέων. Φαίνεται όμως από τις ανακοινώσεις, ότι το σχέδιο συγχωνεύσεων δεν έχει βγει από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ.

 

error: Alert: Content is protected !!