ΠΑΤΡΑ – Νεκρό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν σε κάδο στο Αίγιο – Ολες οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής υπόθεσης | dete

ΠΑΤΡΑ - Νεκρό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν σε κάδο στο Αίγιο - Ολες οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής υπόθεσης

Κατάπληξη και φρίκη έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Αιγίου αλλά και πανελλαδικά, η υπόθεση με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί, πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών, στη συνοικία Νικολάου Πλαστήρα.
Για την υπόθεση αυτή, νοσηλεύεται φρουρούμενη (σ.σ. δεν τελεί υπό κατηγορία) σε κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μια 33χρονη ανύπαντρη γυναίκα.
Η γυναίκα φέρεται ότι είχε μεταβεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω ιατρικού προβλήματος και εξετάζεται αν είναι η μητέρα του βρέφους, κάτι που η ίδια αρνείται.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην Ασφάλεια του Αιγίου έγινε ανώνυμη καταγγελία και νωρίς χθες το πρωί, αστυνομικοί ξεκίνησαν να διενεργούν ελέγχους στους κάδους του συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα, αφού νωρίτερα είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος να μην πραγματοποιήσει αποκομιδή απορριμμάτων, ώσπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος σε κάδο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος βρέθηκε μέσα σε σακούλα, που δεν ανοίχθηκε επί τόπου από την Αστυνομία, αφού δόθηκε εισαγγελική εντολή να μεταφερθεί σε ιατροδικαστή για νεκροψία νεκροτομή.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές  από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το βρέφος με βάση τις σωματικές του διαστάσεις, ήταν 34 εβδομάδων, δηλαδή περίπου 8,5 μηνών. Δεν έφερε κακώσεις και από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψαν σαφή στοιχεία ότι γεννήθηκε νεκρό, αφού δεν είχε προλάβει να πάρει την πρώτη του ανάσα.
Ωστόσο, επειδή προέκυψαν και κάποια αμφιλεγόμενα στοιχεία, που μπορεί να αποδοθούν στην προχωρημένη σήψη, οριστική απάντηση θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν αρκετό χρονικό διάστημα.