ΠΑΤΡΑ: Μπλέξαν οι τροχιές με τον σιδηρόδρομο – Χαμός στη ΝΔ με την κόντρα Φωτήλα – Παπαδημάτου | dete

ΠΑΤΡΑ: Μπλέξαν οι τροχιές με τον σιδηρόδρομο - Χαμός στη ΝΔ με την κόντρα Φωτήλα - Παπαδημάτου

Σε διαφορετικές γραμμές κίνησης βάζει η σιδηροδρομική υπόθεση της Πάτρας τις (τοπικές) δυνάμεις του κυβερνητικού και του φιλοκυβερνητικού χώρου.
Αυτό οφείλεται στη διαφορά ρόλου των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών στελεχών, κατά κύριο λόγο.
Η διαφορά συντεταγμένης εκδηλώθηκε στα πρόσωπα των Ιάσονα Φωτήλα και Νίκου Παπαδημάτου.
Την αφορμή έδωσε εκπομπή του ΜΑΧ FM όπου ο νυν βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση του πρώην βουλευτή, ως αρχηγού της παράταξης που στήριξε η κυβερνητική παράταξη στις εκλογές για τον Δήμο Πατρέων. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη Παπαδημάτου συντάχθηκε με το ομόφωνα αίτημα της πλήρους υπογειοποίησης, όπως αυτό διατυπώθηκε σε πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή.
Απαντώντας ο κ. Φωτήλας, φέρεται να απάντησε ότι το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει τα όργανα του κόμματος.
Κληθείς ο ίδιος από την «Π» να διευκρινίσει αν αυτό σήμαινε πρόταση για πειθαρχική διαδικασία, εξήγησε ότι το νόημα της απάντησής του ήταν ότι «εάν στελέχη της ΝΔ έχουν άλλη άποψη από αυτή που έχουμε οι βουλευτές, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει και να το συζητήσουμε».
Από πλευράς του ο κ. Παπαδημάτος, με τον οποίο επίσης επικοινώνησε η «Π» δεν βλέπει ζήτημα εναντίωσης σε κάποια συγκεκριμένη άποψη.
«Δεν έχω ακούσει άποψη των βουλευτών» εξήγησε. «Ούτε υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη του υπουργού. Την περιμένουμε όταν ο υπουργός θα είναι έτοιμος» είπε και πρόσθεσε ότι γενικά στο ζήτημα επικρατεί ασάφεια και πανσπερμία. Ακούγονται ετερόκλητα πράγματα, με τεράστιες αποκλίσεις. «Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο» είπε. Και πρόσθεσε: «Εφόσον βλέπουμε ότι η κοινωνία είναι υπέρ της υπογειοποίησης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την άποψή της». Κατέληξε ότι η παράταξή του ασφαλώς και είναι υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου, προκειμένου να μην χάσει η πόλη σε ανταγωνιστικότητα έναντι άλλων περιοχών, όπως η Ηγουμενίτσα.
Γεγονός είναι ότι τα χθεσινά αναλόγως μικρά γεγονότα αποτελούν πρόκριμα εντάσεων που θα φέρει η υπόθεση του τρένου στο κεντρικό και το τοπικό πολιτικό τοπίο σε ευρεία κλίμακα, αφού οι τελικές αποφάσεις θα προκαλέσουν πιέσεις και θα δοκιμάσουν αντοχές και συνοχές.