ΠΑΤΡΑ: Με απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή | dete

ΠΑΤΡΑ: Με απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Στις 20 Ιανουαρίου, την προσεχή Κυριακή ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και στην πόλη των Πατρών, με προτεινόμενο ωράριο 11 το πρωί - 6 το απόγευμα.

Ο Συλλογος Εμποροϋπάλληλων, για ακόμα μια φορά συμμετέχει στη απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την ερχόμενη Κυριακή 20/1/2019 τα  εμπορικα καταστήματα θα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ανοιχτά ,βάση του αντεργατικου νόμου 4177/13, ο οποίος προωθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή την παραβίαση του δικαιώματος στην ξεκουραση, στην προσωπικη και οικογενειακή ζωη, και στην κατάργηση του κεκτημένου που καθιερώθηκε εδώ και 109 χρόνια.

Το 1910 κατακτήθηκε η Κυριακάτικη Αργία και όπως έχουμε ξαναπεί δεν λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα για να ζήσουμε.

Απαιτούμε και διεκδικούμε εργασία με πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς μισθούς.

Θέλουμε κλαδικές συμβάσεις, σταθερότητα, και επιτέλους βασικά εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς στον κλάδο μας καταπατούνται συνεχώς.

Ζητάμε από τους εμπόρους να σεβαστούν την Κυριακάτικη Αργία και τους καταναλωτές να σκεφτούν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο είμαστε δικά τους παιδιά εγγόνια ή συγγενείς.

Καλούμε τους εμπορουπαλληλους να συμμετεχουν μαζί μας στην απεργια που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ούτε ένα ευρώ την Κυριακή

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας.