ΠΑΤΡΑ: Μέρες αφίξεων πολιτικών αρχηγών… και υποψηφίων | dete

ΠΑΤΡΑ: Μέρες αφίξεων πολιτικών αρχηγών... και υποψηφίων

Σε "μήλον της έριδος" έχει μετατραπεί ο Νομός Αχαΐας ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς φαίνεται πως για την πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών η περιοχή έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Κυριάκος Βελλόπουλος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και Ζωή Κωνσταντόπουλου (ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), έθεσαν εαυτούς επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο Νομό. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

Η απόφαση Τσίπρα - ανάλογη κίνηση είχε κάνει και κατά το παρελθόν - και Μητσοτάκη ανεβάζουν το θερμόμετρο της πολιτικής αναμέτρησης στην περιοχή μετά και τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Αχαΐα βρίσκεται στο επίκεντρο 4 πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα εβδομάδα επισκέψεων και πολιτικών συγκεντρώσεων είναι η ερχόμενη. Παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο χρόνος έλευσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βέβαια θεωρείται τις προσεχείς ημέρες η κάθοδος του στην Πάτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, αναμένεται να μιλήσει σε προεκλογική συκέντρωση για τα έργα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνησή  στην περιοχή της Αχαΐας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον επανεκλεγεί κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει το παρών στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου και θα συναντηθεί με κόσμο και στελέχη του κόμματος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννημάτα αναμένεται να επισκεφθεί την Πάτρα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση σε χώρο που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες την κα. Γεννημάτα θα συνοδεύει ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου.

Για τις 27 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.