ΠΑΤΡΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! «Πληγή» τα ακαθάριστα οικόπεδα- «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ | dete

ΠΑΤΡΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! «Πληγή» τα ακαθάριστα οικόπεδα- «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Πληγή για την πόλη τα ακατοίκητα και ακαθάριστα οικόπεδα τα οποία αποτελούν εστία κινδύνου για όσους ζουν δίπλα τους.

Για τον καθαρισμό τους είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες τους, αλλά αυτοί είτε αδιαφορούν σε όποια κλήση ή σύσταση τους γίνεται, ή είναι αδύνατον να ανευρεθούν.

«Τι  περιμένουν οι αρμόδιοι φορείς  για να ενεργοποιήσουν τους ιδιώτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα χόρτα; Μήπως μια πυρκαγιά για να τα καθαρίσουν με τη μία με κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές;». Αυτό αναρωτιούνται οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Πάτρας  που γειτνιάζουν με μικρές ζούγκλες το μήνα Αύγουστο, ο οποίος είναι επικίνδυνος λόγω των αέρηδων για πρόκληση πυρκαγιών.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της Ανθούπολης δίπλα από το 1ο Δημοτικό νεκροταφείο Πατρών.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από πολύ παλιά και η διαδικασία κάθε χρονιά η ίδια. Οι περίοικοι στο πλαίσιο της πρόληψης κάνουν αίτηση στο Δήμο, ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός και αναγκάζεται να το καθαρίσει. «Φέτος τι άλλαξε; Η αίτηση έγινε τον Ιούνιο (υπάρχει και ο αριθμός πρωτ.). αλλά το οικόπεδο δεν καθαρίστηκε ποτέ. Η απάντηση στο τηλεφωνικό ερώτημα των περίοικων  «τί συμβαίνει φέτος και δεν έχει καθαριστεί ακόμα;», ήταν «δεν έλαβε την επιστολή ο ιδιοκτήτης» λένε οι κάτοικοι.

Ίδιο σκηνικό και Τέρμα Αράτου-Ψαρρού 5, στην περιοχή του Βλατερού, στην Πάτρα όπου υπάρχουν δύο οικόπεδα. Στο παρελθόν, ο ιδιοκτήτης  είχε κλείσει το δρόμο διέλευσης των κατοίκων με μπάζα και τώρα είναι σε άσχημη κατάσταση το ένα οικόπεδο (γκρεμισμένο) και το άλλο είναι γεμάτο φυτά, τα οποία φτάνουν στο καλώδιο της Δ.Ε.Η. Στο παρελθόν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον Εισαγγελέα, στην αστυνομία, στο υγειονομικό, την πολεοδομία, το δημαρχείο και τον συνήγορο του Πολίτη αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρουν άκρη.

«Τι πρέπει να κάνουμε τελικά για να πάψουμε να κινδυνεύουμε;» ρωτάνε οι κάτοικοι οι οποίοι αδυνατούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Οι εικόνες πάντως είναι ενδεικτικές της κατάστασης που αντιμετωπίζουν.

Το οικόπεδο- ζούγκλα στην περιοχή της Ανθούπολης

Τέρμα Αράτου-Ψαρρού 5: Ένας άμεσος κίνδυνος

 

All-focus

All-focus

All-focus