ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με εργαζόμενους του εργοστασίου ανακύκλωσης Ξερόλακκας | dete

ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με εργαζόμενους του εργοστασίου ανακύκλωσης Ξερόλακκας

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ζήτημα που δημιουργήθηκε ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της Πάτρας με τους εργαζόμενους του εργοστασίου ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα.

 

Περίπου 60 εργαζόμενοι δεν έχουν εξασφαλίσει ότι θα λάβουν αποζημίωση για πολυετή εργασία που πρόσφεραν σε εταιρεία που λειτουργεί ως υπεργολάβος στην ανακύκλωση. Παρενέβη στην υπόθεση και η Δημοτική Αρχή.
Το κουβάρι μπλέχτηκε όταν ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του εργοστασίου ανακύκλωσης παρέδωσε την διαχείριση στο νέο υπεργολάβο. Στη διαδικασία κλήθηκαν να παραστούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να τους δοθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και οι αποζημιώσεις. Παράλληλα, κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία από την 1η Δεκεμβρίου, διαφορετικά κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται. Από αυτό το σημείο και μετά άρχισαν τα προβλήματα, προς δύο κατευθύνσεις: Ο παλαιός εργολάβος δεν κατέβαλε αποζημιώσεις με το επιχείρημα ότι θα τους απασχολούσε σε άλλη εργασία στην περιοχή ενώ πιέσεις ξεκίνησαν να ασκούνται στο νέο ανάδοχο από συλλόγους και σωματεία για να προσληφθούν όλοι ξανά.
Η υπόθεση ως προς το πρώτο σκέλος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ανθούπολης όπου δόθηκε ένορκη κατάθεση του προέδρου του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ενωση», Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, και καταγγέλθηκε ότι δεν έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας 2018 και ο μισθός του Νοεμβρίου.